Информационен ден по проекти, изпълнявани от ИСК

четвъртък, 19 октомври 2017 13:49

В информационен ден бяха представени два проекта с участието на Института по следдипломна квалификация (ИСК) към УНСС - „Политика на партньорство в подкрепа на ученето през целия живот, иновациите и промяната” и „Успешна приемственост в семейния бизнес“. На форума присъстваха преподаватели, представители на държавни институции като Агенцията по заетостта към Министерството на труда и социалната политика, Българската стопанска камара и др.

Информационният ден бе открит от доц. д-р Иван Стойчев, директор на ИСК и ръководител на катедра „МИО и бизнес“.

Доц. Стойчев (вдясно) и доц. Тодоров

 

Проектите представи д-р Тодор Тодоров от катедра "Човешки ресурси и социална защита", който обстойно се спря на „Политика на партньорство в подкрепа на ученето през целия живот, иновациите и промяната”. Проектът се изпълнява от ИСК, в партньорство с департамент „Труд и социална икономика“ на правителство на Фландрия, Белгия, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз по процедура BG05M9OP001-4.001 „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“.

В малката конферентна зала

 

В презентацията си доц. Тодоров открои целите, задачите и предизвикателствата по проекта, започнал през септември 2017 г. с краен срок на изпълнение 31 декември 2018 г. Той изтъкна, че инициативата адресира проблемите, свързани с несъответствията между търсени и предлагани умения на пазара на труда в България и провинция Фландрия. Това се осъществява чрез идентифицирането и трансфера на добри практики и нови подходи и модели, които да подпомогнат обмена на опит за въвеждането на социални иновации, свързани с подобряването на равния достъп на заетите до учене през целия живот.

Участници във форума

 

Проектът „Успешна приемственост в семейния бизнес“ е изпълняван по програма Еразъм+, сектор „Младеж“, с водеща организация Атинската търговско-промишлена палата и участници от България, Гърция, Кипър, Италия, Португалия и Република Македония. Насочен е към подпомагане на младите хора в усилията им да се превърнат в способни и ефективни наследници на фамилния бизнес, а целевата група е от 18 до 35-годишни, посочи доц. Тодоров.

По време на презентацията на доц. Тодоров

 

Бе проведена и дискусия по проблемите на достъпа до учене през целия живот.

Галерия снимки от Информационен ден по проекти, изпълнявани от ИСК ...