Среща на студенти с доц. Емил Хелиенек, международен координатор на съвместната магистърска програма "Европейски бизнес и финанси"

вторник, 18 юли 2017 11:44

В университета се проведе среща на студенти с доц. Емил Хелиенек, международен координатор на съвместната магистърска програма между УНСС и Университета Нотингам Трент, Великобритания, "Европейски бизнес и финанси", и с Ева Хелиенек, мениджър „Международни партньорства“ на Бизнес училището на Нотингам Трент. На срещата присъства и гл. ас. д-р Дияна Митева от катедра „Финанси“, директор и координатор на програмата.

Доц. Хелиенек, Ева Хелиенек и д-р Митева (отляво надясно)

Доц. Хелиенек запозна студентите с магистратурата, която подготвя успешни мениджъри за европейската бизнес среда. Той конкретизира, че в програмата се разглеждат финансови и бизнес теми на оперативно и стратегическо ниво, а завършилите получават „двойни“ дипломи от УНСС и Университета Нотингам  Трент.

По време на срещата

В презентацията си Ева Хелиенек се спря на обучението в Бизнес училището на Нотингам Трент – един от най-големите факултети на великобританския университет. След проучване сред студентите, направено от водещото лондонско списание „Times Higher Education (THE)“, то е обявено за „Бизнес училище на годината“. Факултетът работи в партньорство с 600 компании и осигурява конкурентоспособно обучение, а дипломата от Университета Нотингам Трент дава предимство при кандидатстване за работа не само в Европа, но и в цял свят.

Доц. Емил Хелиенек

От две години в Бизнес училището е въведена  т.нар. dashboard система - информационен панел, който посредством електронна карта индикира посещаемостта на студентите на лекции. Новост в обучението е и т.нар. thinkubator. Това са едномесечни занятия през ноември, водени от представители на различни партньорски компании, които предоставят на студентите възможността да бъдат консултанти по реални бизнес казуси и да дадат идеи за разрешаването им. Най-изявените студенти получават и предложения за работа в компаниите. Бизнес училището разполага и с кариерен център, който консултира магистрите относно бъдещото им професионално развитие, а завършилите си намират работа максимум 6 месеца след дипломирането си.

Ева Хелиенек

Гостите увериха студентите в голямата подкрепа, която Университета Нотингам Трент им оказва при обучението - от разнообразните достъпни варианти за настаняването им и до активния социален живот в града с най-много студенти.

Галерия снимки от Среща на студенти с доц. Емил Хелиенек, международен координатор на съвместната  ...