Докторант на Юридическия факултет - съдия на най-престижния форум по международно право

Виктория Димитрова, докторант на Юридическия факултет, представи нашия университет като международен съдия на състезанието по право „Филип Джесъп“ (Philip Jessup Moot Court Competition) във Вашингтон, САЩ. Най-голямото и престижно състезание по международно публично право в света ежегодно събира студенти от всички континенти, а арбитри са известни професори, практици и съдии по международно право.

Виктория Димитрова с колеги-съдии

Състезанието е симулационен процес пред Международния съд към ООН и е организирано в  национални и международни кръгове. Правната проблематика на казуса тази година бе свързана със споделянето на общи природни ресурси между съседни държави, третирането на културни ценности, правото на вода и въпроса за бежанците. За 2018 г. обявената тематика включва валидността на междудържавни арбитражни решения, задържането на военен кораб, нарушаване на задължения за ядрено разоръжаване и война по море.

Съдии и участници в международното състезание. (Виктория Димитрова на първия ред вляво)

Участието в тази надпревара дава ценен практически опит за всеки студент по право и  международни отношения. УНСС бе достойно представено от докторант Димитрова, която има значителен опит в сферата.

Нейното участие беше възможно благодарение на подкрепата на Алумни клуба към Юридическия факултет.

 

Галерия снимки от Докторант на Юридическия факултет - съдия на най-престижния форум по международн ...