Уъркшоп на тема „Игра на рискове: лятото идва“

сряда, 19 април 2017 15:00

Уъркшоп на тема „Игра на рискове: лятото идва“ с Антон Тенев, старши риск мениджър на УниКредит Булбанк, събра в голямата конферентна зала четвъртокурсници от специалностите „Финанси“ и „Счетоводство и контрол“. Събитието, част от поредица практически лекции на Бизнес мастър клас, бе организирано от УниКредит Булбанк и Центъра за развитие на бизнес компетентности „Иновации и конкурентоспособност“ (U2b) при УНСС.

В голямата конферентна зала

Целта на инициативата Бизнес мастър клас и конкретно на този уъркшоп е да дадем възможност на студентите от икономическите специалности да почерпят практически опит от утвърдени професионалисти, посочи при откриването на срещата Елена Белева, експерт „Човешки ресурси“ в УниКредит Булбанк. 

Елена Белева

Антон Тенев, бакалавър „Международни икономически отношения“ и магистър „Финанси“ на УНСС, представи накратко УниКредит Булбанк и инициативата й Бизнес мастър клас. Оценката и управлението на риска са най-важната част от дейността на една финансова институция, защото се взимат важни решения как да се инвестират парите на други хора, посочи лекторът. Трябва да е сигурно, че банката ще си получи  кредита обратно, а там се управляват портфейли за стотици милиони, изтъкна Тенев. Той конкретизира и изискванията: "Необходимо е да сме гъвкави, за да можем да отговорим на исканията на клиента. Трябва да сме бързи, за да имаме още едно конкурентно предимство пред останалите. Трябва да познаваме бизнеса на клиентите почти толкова добре, колкото те самите. А понякога по-добре!"

Антон Тенев (вдясно)

Студентите, разделени на отбори, решаваха и конкретни казуси. По различни данни те преценяваха дали трябва да бъде финансирана определена фирма и какви са рисковете за това

Галерия снимки от Уъркшоп на тема „Игра на рискове: лятото идва“ ...