Студенти от Финансово-счетоводния факултет участваха в кариерния форум „Професии на бъдещето“ 2017

понеделник, 03 април 2017 10:04

Студенти от Финансово-счетоводния факултет на УНСС участваха в кариерния форум „Професии на бъдещето“ 2017, организиран от Junior Achievement България. Във фокуса на събитието, което се проведе в Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София тех парк, бяха професиите във финансово-счетоводния сектор. 

Студентите препълниха залата на Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София тех парк 

Форумът бе открит от изпълнителния директор на Junior Achievement България Милена Стойчева и от зам.-кмета по финанси на Столична община Дончо Барбалов. Участниците бяха приветствани и от името на декана на Финансово-счетоводния факултет на УНСС проф. д-р Снежана Башева, в чийто поздравителен адрес бе изказана благодарност към организаторите за всеотдайните усилия в ползотворното начинание и пожелания за успешна среща на бизнеса и образованието.

Изключително полезни за студентите бяха презентациите и дискусиите във всеки един от трите панела. В първата част на събитието успешни мениджъри запознаха участниците с тенденциите във финансовото отчитане, бизнеса и управленския анализ, животозастраховането, пенсионното осигуряване, банкирането и публичните финанси. Във втория панел фокусът бе върху емоционалната интелигентност и синдрома на прегарянето. В последната дискусия представители на компании от финансовия сектор споделиха с присъстващите своя опит. 

Милена Стойчева (вляво) и участници в панелните дискусии

След форума много от студентите потърсиха отговор на въпросите си за професионална реализация в сферата на финансите, счетоводството и финансовия контрол в личен контакт с участниците в панелните дискусии. 

Докторант Джеймс Йоловски

Съорганизатор на инициативата и един от модераторите на панелните дискусии бе Джеймс Йоловски, докторант към катедра „Счетоводство и анализ“ в УНСС.

 

Галерия снимки от Студенти от Финансово-счетоводния факултет участваха в кариерния форум „Професии ...