Наш преподавател - председател на Националната комисия на Олимпиадата по испански език

четвъртък, 30 март 2017 0:00

На 25 март в Стара Загора се проведе ежегодната Национална олимпиада по испански език за средношколци. Организатори на събитието бяха Министерството на образованието и науката (МОН) и регионалният инспекторат по образованието в Стара Загора, а домакин - СУ ”Максим Горки” с преподаване на испански език. До третия национален кръг бяха допуснати най-добрите 115 ученици от 8 до 12 клас.

Националната комисия с нейния председател проф. Кожухарова (първата вляво)

На тържествения концерт по повод Олимпиадата по испански език, който се проведе в Драматичния театър „Гео Милев“, присъстваха  Веселина Ганева, държавен експерт по образованието в МОН, Сесар Аха Мариньо, съветник по образователните въпроси към посолството на Кралство Испания, г-н Хавиер Валдивиелсо,  директор на Института „Сервантес” в София,  представители на националната комисия по провеждането на олимпиадата, ученици, учители по испански език, родители и др.

Среща с преподаватели по испански език от цяла България

Проф. д-р Даниела Кох-Кожухарова, ръководител  на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика” в УНСС и председател на Националната комисия, благодари на домакините за гостоприемството и на МОН за прекрасната организация. Тя даде технически указания на участниците и изрази очакване, че сред лауреатите и най-добре класиралите се дванадесетокласници мнозина ще изберат да продължат обучението си УНСС.

 

Галерия снимки от Наш преподавател - председател на Националната комисия на Олимпиадата по испанск ...