Правистите получиха дипломите си

сряда, 29 март 2017 12:01

На официална церемония в аула „Максима“ бяха връчени дипломите на абсолвентите от специалност право. На събитието присъстваха зам.-ректорът по научноизследователската дейност проф. д-р Валентин Гоев, доц. д.ю.н. Живко Драганов, декан на Юридическия факултет, доц. д-р Мирослав Димитров, ръководител на катедра "Частноправни науки", доц. д-р Гергана Боянова, зам.-декан на Юридическия факултет, доц. д-р Диана Ковачева, зам.-омбудсман на Република България, преподаватели, гости.

В аула "Максима"

„Днес е щастлив ден за всички нас. Трябва да бъдете горди с това, че завършвате в най-големия университет в България, в който се учат над 21 хиляди студенти“, обърна се към абсолвентите проф. Гоев. Вие сте тези, на които предстои да направят реформата в съдебната система, трудното е пред вас, напомни проф. Гоев и пожела на младите прависти да бъдат упорити и да защитават името на университета.

Проф. Валентин Гоев

Положихте сериозни усилия в годините на вашето следване, както направиха това и вашите преподаватели, каза доц. Драганов. „Правото е професия, която осигурява и най-добрата основа за много други области на професионална изява. Бъдете добри във всичко, което правите. Упражняването на правната професия изисква задълбочени познания, които са съчетани с добродетели и човешки достойнства. Прилагайте знанията, като се водите от морала, професионалната етика и интереса на обществото“, призова възпитаниците си той. Правото е изкуството на доброто и справедливото, припомни сентенцията доц. Драганов и посъветва абсолвентите да не прекъсват връзката с колегите си, преподавателите и факултета, „защото те ще бъдат най-здрава опора в бъдещето ви професионално развитие“.

Доц. Живко Драганов

От името на Омбудсмана на Република България, доц. Ковачева отправи пожелания към абсолвентите. Годините, които сте прекарали в този университет са формирали вашите знания и профил, каза тя. Бъдете смели, запазете студентския ентусиазъм, интереса към науката, себеотрицанието и умението да отстоявате истината и справедливостта, апелира доц. Ковачева.

Доц. Ковачева поздравява абсолвентите

Доц. Димитров припомни двете значения на думата „justice“ - правосъдие и справедливост. Обединете ги, направете ги неизменно водещи в работата си, пожела той на абсолвентите.

Абсолвенти

Церемонията продължи с връчването на дипломите. Отличниците получиха и грамоти. Първата диплома бе за Татяна Попова, която получи награда от Алумни клуба на завършилите Юридическия факултет.

Проф. Гоев връчва дипломата на абсолвентка
Диплома за възпитаника на Юридическия факултет, връчена от неговия декан 

Галерия снимки от Правистите получиха дипломите си  ...