Среща на тема "Умения за успех: ефективно управление на времето"

сряда, 29 март 2017 9:45

„Умения за успех: ефективно управление на времето” беше темата на събитието, организирано от Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и „Заедно в час“ в голямата конферентна зала на университета. На него присъстваха доц. д-р Йордан Близнаков, директор на МЦРК, Петър Пройков и Елена Радева от „Заедно в час“, гости и студенти.

В голямата конферентна зала

Доц. Близнаков представи лекторите и програмата, в която се обучават нови лидери, хора с идеи, готови да вдъхновят околните и да носят промяна с начинанията си.

Доц. Близнаков (вляво) и кариерният консултант Атанас Димитров

Петър Пройков зададе на студентите няколко въпроса, свързани с използването на личното им време. У нас повече от 40 процента от 15-годишните тийнейджъри са функционално неграмотни, а 22 на сто от младежите не учат и не работят, посочи той. Това до голяма степен зависи от социално-икономическия им статут, което поставя учениците в "капана на ниските очаквания". „За да поправим ситуацията се нуждаем от амбициозни хора, на които да покажем как да успяват”, формулира целта на програмата „Заедно в час“ Пройков.

Лекторът Елена Радева

Искаме да ви посъветваме как най-добре да управлявате времето си, отбеляза Елена Радева. Тя се спря на времето като ресурс и ползите от ефективното му използване, даде идеи как да се идентифицират и елиминират „крадците на време“, конкретизира стратегиите и техниките в оползотворяване на времето за лични и организационни цели. Радева даде примери с четиричасовата работна седмица на „гуруто на продуктивността“ Тим Ферис и на други известни хора, които успешно „регламентират“ заетостта си.

Студентите в залата

Галерия снимки от Среща на тема "Умения за успех: ефективно управление на времето" ...