Семинар на тема "10 причини защо доброволците са по-успешни в кариерата си"

сряда, 21 декември 2016 11:15

АИЕСЕК УНСС организира семинар на тема "10 причини защо доброволците са по-успешни в кариерата си", който се проведе в зала 2030 на университета.

Лектор на семинара беше Деница Димитрова, IV курс „Финанси“  и вицепрезидент „Маркетинг“ на АИЕСЕК България. Освен нея на събитието присъстваха и Александра Мирчева и Анита Йовкова, които са представители на младежката секция към Дружество за ООН в България.

Участници в семинара

Деница представи своите идеи и интереси, както и пътя, който е изминала, докато влезе в студентската организация. Тя дефинира десетте причини защо доброволците са по-успешни в кариерата си: развиваш комуникационните си умения; запознаваш се с хора, имащи същите интереси като твоите; научаваш се да работиш отлично в екип; получаваш голям опит в различни сфери; постигаш добро личностно развитие; ДОБРОволец, означава да прави добро непрестанно; работиш за смислена кауза; започваш да умееш да даваш повече; градиш характер; мислиш в решения – спестяваш ресурси.

„За да си успешен е особено важно да умееш да запазиш баланса между личностното и професионалното развитие“, сподели пред студентите още Деница. Отбеляза, че АИЕСЕК работи именно за професионалното развитие на младите хора. Припомни и студентския форум „Бизнесът в действие“, който е ангажиран с това да подпомага младите хора в търсенето на работа. По време на форума се провеждат реални бизнес симулации от водещи компании, обучения от професионалисти и възможности за кариерно развитие.

Деница Димитрова

Анита и Александра подробно представиха дейностите, с които се занимава дружеството. „Работата ни се концентрира върху популяризирането и защитата на ценностите и програмите на ООН сред обществото в България, като основно се работи с младежи до 29-годишна възраст“, подчерта Анита. Тя добави, че това се реализира чрез поддържане на клубна мрежа в над 40 училища, 16 града, организират и провеждат обучения, свързани с правата на човека, толерантността и културата на мира, също така поддържат младежка онлайн медия, списвана само от младежи.

Анита (вляво) и Александра

Александра запозна аудиторията с програмата „Български младежки делегати към ООН“. „Всяка година дружеството ни и МВнР, с подкрепата на АПАО, НМФ и други институции и партньори, избират двама младежи, които в рамките на 18 месеца представяват младежите пред институциите на национално ниво и участват в Общото събрание на ООН в Ню Йорк, където се изказват официално от името на българските младежи“, отбеляза тя. Настоящите делегати са Александра Мирчева и Ива Цолова.

Събитието продължи с активна дискусия, акцентираща на ползите от доброволчеството.

АИЕСЕК (AIESEC) е най-голямата международна студентска организация, която се фокусира върху изграждане на позитивни лидери за обществото. Организацията  има представителства в над 125 страни по целия свят.

Дружеството за Обединените нации в България е организация, която работи  в обществена полза в продължение на десетки години. Основана е през 1948    г., за да подпомогне членството на България в ООН, което става факт през  1955 г. Дружеството е член на Световната федерация на Асоциациите за ООН  (WFUNA)  заедно с над 160 други национални асоциации. Членове на  дружеството са предимно дипломати от кариерата, университетски преподаватели и студенти. Мисията му е да работи за сплотяване на българската общественост в подкрепа на ООН и за заздравяване на международния мир и сигурност, за развитие на разбирателството между народите и за зачитане на основните права и свободи на човека.

Галерия снимки от Семинар на тема "10 причини защо доброволците са по-успешни в кариерата си" ...