Дипломи получиха абсолвентите от специалност "Финансов контрол"

вторник, 06 декември 2016 9:29

На официална церемония в аула „Максима“ бяха връчени дипломите на бакалаврите и магистрите от специалност "Финансов контрол". На събитието присъстваха проф. д-р Огнян Симеонов, ръководител на катедра „Финансов контрол“, проф.  д.ик.н. Михаил Динев, доц. д-р Емил Атанасов, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-ръководител на катедра "Счетоводство и анализ" и зам.-директор на Регионалния център за дистанционно обучение – Хасково, проф. д-р Маргарита Александрова, директор на Центъра за дистанционно обучение, родители, гости.

В аула "Максима"

Началото на церемонията беше дадено от проф. Симеонов, който направи приветствие към абсолвентите и им пожела успехи и да продължат образованието си в следващите степени.

Проф. Огнян Симеонов

Проф. Динев също се обърна към завършващите. „Ние предоставяме нашия продукт на обществото, за да го използва. Радвайте се за това, което сте постигнали“, каза в началото той. Цитира арабска поговорка, според която очите са безполезни, ако умът е сляп. „Оттук нататък вие трябва да поддържате ума си зрящ, колкото можете повече".

Абсолвентите

Нищо по-хубаво няма от това да имате знания повече от останалите. Това е не само предимство, то е свобода, а и болка до голяма степен, но си струва“, акцентира проф. Динев. Той сподели още какво е значението на интелигенцията в обществото според Ноам Чомски. Американският лингвист и философ смята, че истинските дисиденти на запад и на изток са интелектуалците. Те са движещият елемент на обществото и то трябва да е на високо ниво. Проф. Динев припомни моменти от създаването на държавата ни, през първите владетели и българските ценностите, които те са имали. „Борете се за нашите български ценности, нека те да пребъдат“, завърши той.

Проф. Михаил Динев

От името на ръководството и на целия академичен състав на катедра „Счетоводство и анализ“, проф. Фесчиян поздрави абсолвентите. Тя определи денят на дипломирането не като раздяла, а като ново начало. „Вие сте достигнали до един връх, но той не е най-високият. Повече от 90% от завършилите не са напуснали Финансово-счетовдния факултет и продължават обучението си в нашите магистърски програми“, отбеляза проф. Фесчиян. Припомни също, че изкачването в науката трябва да продължи с докторска степен. „Университетът може да ви научи как да постигнете всичко“, сподели тя.

Проф. Фесчиян приветства абсолвентите

„Винаги носете в себе си академичния дух и не забравяйте да мислите самостоятелно, да сте толерантни към различните мнения, да вярвате, че можете“, коментира проф. Фесчиян. Тя се обърна и към родителите като им пожела да са здрави и горди с децата си.

Проф. Динев връчва дипломата на абсолвентка

Церемонията продължи с връчването на дипломите.

Галерия снимки от Дипломи получиха абсолвентите от специалност "Финансов контрол" ...