Откриване на третото седмично обучение на американски студенти в УНСС

сряда, 05 октомври 2016 15:47 /
Начало:
понеделник, 24 октомври 2016 9:30
Край:
Място:
малка конферентна зала
Подробности:

Проектът за обучение на американски студенти в УНСС се реализира за трети път в рамките на сътрудничеството между УНСС и Florida International University (FUI), Miami, FL, USA. То се основава върху Меморандума за партньорство, подписан от ректорите на двата университета през май 2012 г. Това e партньорство, ориентирано към насърчаване на международния академичен и научен обмен между двата университета, включително и чрез обмен на преподаватели и студенти. Проектът се администрира от катедра „Публична администрация“, а координатор на програмата е доц. д-р Поля Кацамунска.

Първата проява на това сътрудничество бе програмата за обучение на американски студенти и преподаватели в УНСС по проблемите на демократичния преход и административната реформа в България, която се осъществи през ноември 2013 г. Втората  програма се реализира през октомври 2015 г. и бе посветена на “Multilevel Governance Issues and the European Union: The Case of Bulgaria”. Тази учебна година предстои програмата да се реализира за трети път. Обучението на американските студенти ще се проведе от 24 до 29 октомври 2016 г., а програмата на обучението е изготвена, съобразно зададената тема „Contemporary Issues in Public Administration: Bulgaria in the European Union”. Наред с това, за студентите са организирани посещения с учебна цел в публични институции, както и културна програма с посещения на исторически забележителности. Ръководител на групата американски студенти е професор Allan Rosenbaum, Director of the Institute for Public Management and Community Service at FIU.

Официалното откриване на учебната програма в България ще се проведе на 24 октомври от 9.30 ч. в малката конферентна зала на УНСС.

Предварителната програма на едноседмичното обучение в УНСС можете да видите ТУК.