УНСС ще бъде домакин на 24-та годишна конференция на БАПА

четвъртък, 30 април 2015 10:20 /
Начало:
петък, 05 юни 2015 13:00
Край:
Място:
зала "Тържествена"
Подробности:

Университетът за национално и световно стопанство ще бъде домакин на

24-та годишна конференция на Българската асоциация на преподавателите по английски език (БАПА)

„Да живее разнообразието: как да се възползват от него обучаващи и обучаеми“

на 6 и 7 юни

и на

съпътстващ семинар

„Новаторство и сътрудничество в изследванията и преподаването на езици за специфични цели“

5 юни, 13.00 ч., зала "Тържествена"

Официалните работни езици на съпътстващия семинар са български и английски.

 Конференцията цели да насърчи обмяната на опит в общността на специалистите по преподаване на английски език, а също и да Ви покани да се потопите в атмосферата на езиковото обучение, като се запознаете с новостите в традиционни и по-съвременни области – обект на интерес и за практици, и за теоретици. Бихме желали да Ви предоставим възможността да споделите своите наблюдения, опит и виждания за вълнуващите предизвикателства в сферата на методиката на ЧЕО.

Проблематиката включва, но не се ограничава с: Обучение на деца и подрастващи; Преподаване на чужди езици за специфични цели; Подготовка на учители и кариерно израстване; Ролята на литературата, медиите и изследванията в областта на културата при обучението по чужди езици; Преподаване на предмети на чужд език; Смесен тип обучение; Приложна лингвистика; Изследователска дейност; Проверка и оценяване на знанията по чужди езици.

По традиция гост лектори са световно известни и уважавани експерти в областта на езиковото обучение, а едновременно с конференцията се провежда и изложение на водещи издателства и организации, специализирани в чуждоезиковото обучение. Тази година сред гостите са Тери Лам от университета в Шефийлд, президент на Световната федерация на организациите на преподавателите по чужди езици, Лилия Савова от университета Индиана в Пенсилвания, Вирджиния Евънс от издателство „Експрес Пъблишинг“, Пол Дейвис от издателство „Пилгримс“, Дезмънд Томас от университета в Есекс, Анна Паризи от СИИТА, Зарина Маркова от Югозападния университет, Благоевград и Маги Соколик от Калифорнийския университет. Сред участниците ще има представители от Сърбия, Гърция, Полша, Чехия, Черна гора, САЩ, Македония, Турция, Либия и др.

Домакинството на събитие от такава важност е поредното доказателство за авторитета и популярността на нашия университет и признание за професионализма и изключителната компетентност на колегите от сектор „Английски език“ и катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“.