Лекция на тема „Бъдещето на пластмасата: ограничения, алтернативи и възможности“ по случай Европейската зелена седмица в УНСС

четвъртък, 25 април 2019 9:38 /
Начало:
сряда, 08 май 2019 13:00
Край:
Място:
Малка конферентна зала
Подробности:


Еко Клуб УНСС организира отворена лекция на тема „Бъдещето на пластмасата: ограничения, алтернативи и възможности“ 
по случай Европейската зелена седмица в УНСС. Лекцията ще разгледа темата за бъдещето на пластмасата в контекста на приетата от Европейския парламент забрана за използване на някои изделия за еднократна употреба в ЕС от 2021 г.

Гост-лектори на събитието са:

  • Г-жа Ана Маринска от представителството на ЕК в България. Тя ще направи обзор на най-важните акценти във връзка с приетата забрана, които ще важат и за България от 2021 г.
  • Г-жа Данита Заричинова от екологично сдружение „За земята“ и г-жа Габриела Петкова от Грийнпийс България ще представят съвместната си кампания „Свободни от пластмаса“. Те ще разгледат проблема с пластмасата за еднократна употреба, довел до забраната, и ще споделят добри практики и устойчиви алтернативи на забранените продукти.
  • Cupffee е българска компания, развиваща успешен бизнес с устойчив продукт – патентована ядлива и биоразградима чаша за кафе и топли напитки. Компанията е отличена с различни награди, а отскоро си сътрудничи с авиокомпанията от ОАЕ Etihad Airways. Представител на Cupffee ще сподели опита на компанията и ключови стратегии за успех.

Лекцията ще се проведе на 8 май от 13:00 до 14:30 ч. в Малката конферентна зала. Участието е свободно. Регистрация на място: от 12:30 ч. пред Малка конферентна зала.

Еко Клуб УНСС за втори път ще бъде домакин на Европейската зелена седмица, с което включва нашия университет в най-голямото ежегодно дискусионно събитие, свързано с европейската политика за околната среда. Инициативата „Европейска зелена седмица“ се организира от Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия и тазгодишното й издание е посветено на темата „Законите за околната среда на ЕС “.

Допълнителна информация за събитието: тук