Седмица на юриста

петък, 05 април 2019 9:28 /
Начало:
вторник, 16 април 2019 13:00
Край:
четвъртък, 18 април 2019
Място:
зала „Тържествена"
Подробности:

За втора поредна година Алумни клуб на завършилите ЮФ при УНСС организира форум за професионална ориентация на студенти от специалност „Право“ в УНСС.

Целта на проекта е да се съдейства на бъдещите юристи, обучаващите се в специалност „Право“ в УНСС да формират посоката на своята професионална реализация.

За тази цел организаторът кани лектори – бивши възпитаници на факултета, успешно реализирали се в практиката, които да представят различни профили на юридическата професия. Лекторите запознават студентите със спецификите на конкретната професия.

В тазгодишното издание на форума освен срещите с бивши възпитаници, в програмата е включена и среща с бъдещи работодатели – водещи компании в различни сфери. Компании, предоставящи юридически услуги или развиващи успешни юридически отдели, ще запознаят аудиторията с възможности за кариерно развитие, стажове и спецификата на своята дейност

Форумът „Седмица на юриста“ ще се проведе под патронажа на проф. д.ик.н. Стати Статев, Ректор на Университета за национално и световно стопанство и със съдействието на Юридически факултет на УНСС, Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС в периода 16-18 април 2019 г.

Тържествено форумът ще бъде открит на 16 април 2019 г. в зала „Тържествена“, УНСС от Георги Чолаков, председател на Върховния административен съд.

Лекторите – бивши възпитаници, които ще се срещнат с аудиторията през първия и втория ден от форума, са:

  • Десислава Цветкова, адвокат в Адвокатско дружество „Попов, Арнаудов и партньори“
  • Софроний Иванов, юрисконсулт в „Агенция за събиране на вземанията“ ЕАД
  • Силвия Димитрова, юрисконсулт в „Топлофикация София“ ЕАД
  • Цветолюба Васева, съдебен помощник във ВКС
  • Иван Иванов, разследващ полицай в 3 РУ на СДВР
  • Елена Андреева, младши прокурор в Софийска районна прокуратура
  • Десислава Димитрова, разследващ митнически инспектор

Част от компаниите, които ще вземат участие в кариерната ориентация, са „Обединена Българска Банка“ АД, 180 Degrees consulting Sofia, „Агенция за събиране на вземанията“ ЕАД, „Академика 2011“ ЕАД,  PricewaterhouseCoopers /PwC/, Агенция по заетостта – Регионална служба по заетостта София, Адвокатско дружество „Димитров и партньори“ и други.

Форумът е отворен за студенти от специалност „Право“ в УНСС от всички курсове, но изисква предварително записване. За включване в кариерната ориентация и допълнителни въпроси заинтересованите могат да се обръщат към отговорниците по курсове:

I курс – Никола Терзиев и Георги Маринов
II курс – Лили Велева и Траян Траянов
III курс – Нелита Пенкова и Невена Василева
IV курс – Стелиана Станева и Цветан Любчев
V курс – Антоан Атанасов

Местата са ограничени!

Включилите се във форума и присъствали студенти ще получат сертификати за участие.