Публична лекция на посланика на Италия Н.Пр. Стефано Балди на тема „Дипломатът на XXI век“ (Дипломат 2.0)

вторник, 05 февруари 2019 10:14 /
Начало:
вторник, 12 март 2019 11:00
Край:
Място:
зала „Тържествена"
Подробности:

На 12 март от 11.00 ч. в зала „Тържествена“, по покана на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика” и с любезното съдействие на проф. д-р Поля Кацамунска,  ще се проведе публична лекция на посланика на Италия Н. Пр. Стефано Балди на тема „Дипломатът на XXI век“ (Дипломат 2.0).

Лекцията ще бъде на английски език. Ще бъде осигурен симултанен превод по време на дискусията.

Н.Пр. Стефано Балди е дипломат от кариерата в Министерство на външните работи и международното сътрудничество на Италия, акредитиран в България от 2016 г. Той е бил  директор на Дипломатическия институт към Министерство на външните работи на Италия  (2011 - 2016),  на служба в постоянната мисия на Италия към ЕС в Брюксел, в постоянната мисия на Италия към ООН в Ню Йорк и в постоянната мисия на Италия към международните организации в Женева. Стефано Балди е първият ръководител на статистическия отдел в МВнР на Италия от 2000 до 2002 г.

Н.Пр. Стефано Балди е изнасял семинари и курсове в много италиански и български университети в областта на международните отношения с акцент върху прилагането на „меката сила“.

Най-новите му изследвания са фокусирани върху дипломатическия мениджмънт, обществените медии в областта на международните отношения и книгите, писани от дипломати, като самият той е автор на повече от двадесет книги. От 2013 до 2016 г. е продуцент и водещ на седмичното радиопредаване за дипломати webradio Radio LUIS.