Международна конференция „Движението на необвързаните страни в многополюсния свят: ролята му в поддържането и насърчаването на международния мир и сигурност“

вторник, 16 октомври 2018 14:54 /
Начало:
вторник, 30 октомври 2018 10:00
Край:
Място:
СУ „Св. Климент Охридски“
Подробности:

На 30 октомври 2018 г. от 10.00 ч. в аула „Магна“ на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе международна конференция на тема „Движението на необвързаните страни в многополюсния свят: ролята му в поддържането и насърчаването на международния мир и сигурност“. Организатори са посолствата на Венецуела и Азербайджан в сътрудничество с Института по икономика и международни отношения.

С международната конференция ще бъдат отбелязани 63-ата годишнина на Конференцията в Бандунг (1955 г.) и 57-ата годишнина от Първата конференция на върха в Белград (1961 г.)

Във форума ще участват г-жа Илиана Йотова, вицепрезидент на Р България, посланикът на Венецуела Н. Пр. г-жа Ориета Капони в качеството си на настоящ председател на Движението на необвързаните страни, посланикът на Азербайджан Н. Пр. д-р Наргиз Гурбанова в качеството си на следващ председател на Движението на необвързаните страни, представители на Министерството на външните работи и на академичната общност.