Обучение на американски студенти в УНСС

вторник, 26 септември 2017 8:51 /
Начало:
вторник, 03 октомври 2017 9:30
Край:
Място:
малка конферентна зала
Подробности:

Проектът за обучение на американски студенти в УНСС се осъществява за четвърти път в рамките на сътрудничеството между УНСС и Florida International University (FUI), Miami, FL, USA. То се основава на меморандума за партньорство, подписан от ректорите на двата университета през май 2012 г. Това e партньорство, ориентирано към насърчаване на международния академичен и научен обмен между двете висши училища, включително и чрез обмен на преподаватели и студенти. Проектът се администрира от катедра „Публична администрация“, а координатор на програмата е проф. д-р Поля Кацамунска.

Първата проява на това сътрудничество бе програмата за обучение на американски студенти и преподаватели в УНСС по проблемите на демократичния преход и административната реформа в България, която се осъществи през ноември 2013 г. Втората  програма се реализира през октомври 2015 г. и бе посветена на “Multilevel Governance Issues and the European Union: The Case of Bulgaria”. През 2016 г. програмата се реализира за трети път и бе посветена на „Contemporary Issues in Public Administration: Bulgaria in the European Union”.

Тази година обучението на американските студенти ще се проведе от 3 до 7 октомври, а програмата е изготвена съобразно зададената тема “Bulgaria in the EU: The Bulgarian Presidency of the Council of the EU (January - June 2017)”. За студентите са организирани посещения в публични институции, както и на исторически забележителности. Ръководител на американските студенти е професор Allan Rosenbaum, Director of the Institute for Public Management and Community Service at FIU.

Официалното откриване на учебната програма в България ще се проведе на 3 октомври 2017 г. от 9.30 ч. в малката конферентна зала на УНСС.

            Предварителна програма на едноседмичното обучение в УНСС